Evolis goes Qbus!

KORTRIJK, BELGIE - 2023.
VERLICHTINGSSTURING, HVAC

“Bij deze mijn uiterst gemeende felicitaties en dank aan iedereen die hard meegewerkt en meegedacht heeft in de volledige transitie naar Qbus inzake de HVAC-installatie." begint Jasper van AVC Gemino. De zomer van 2023 stond bekend als één met enkele hittegolven maar gelukkig zaten de werknemers van het bedrijf, sinds de overstap naar Qbus, voor de eerste keer in draaglijke temperaturen. “Vooral het verschil met vroeger in de zones op +1 is zeer merkbaar.”

Een goede regeling van temperatuur op kantoor is zeer belangrijk. Het heeft een impact op het comfortgevoel en de productiviteit van de werknemers. Dat wist AVC Gemino ook toen ze vroegen om hun verwarmingssturing te vervangen door Qbus. Het toenmalige verwarmingssysteem kon niet bijgestuurd worden wanneer het te warm of te koud werd. Toen de server een tijdje daarna uitviel en de verlichting vervolgens ook moeizaam te regelen viel, besloten ze helemaal op Qbus over te schakelen (en daar hebben ze nog geen spijt van).Qbus wil zo energetisch mogelijk sturen. In tegenstelling tot de situatie voor de Qbus-installatie wordt de warmtepomp niet enkel gebruikt om te koelen maar ook om te verwarmen. Wanneer de temperatuur in het tussenseizoen het toelaat, wordt de warmtepomp gebruikt om te verwarmen. Bij te lage buitentemperaturen schakelt de verwarming automatisch over op de CV-ketel. Dankzij deze hybride installatie bespaart de eindklant fors op zijn energiefactuur. Dat was hiervoor helaas niet het geval.


"Het resultaat is top!"

“Het resultaat is top!” licht Jasper van AVC toe. “De voorbije week werd officieel als hittegolf bestempeld en de temperatuur in de burelen is en blijft zeer aangenaam." Nu het gebouw een verdieping rijker wordt, zal deze ook aangestuurd worden met Qbus.

Dankzij hun positieve ervaring is de volgende stap voor AVC Gemino een slimmer energiebeheer. Qbus zal in de toekomst de opgewekte energie van de zonnepanelen monitoren om zo de energie van de klant slimmer aan te sturen.“De voorbije week werd officieel als hittegolf bestempeld en de temperatuur in de burelen is en blijft zeer aangenaam."


- Jasper AVC

ONTDEK HET TEAM ACHTER DIT PROJECT

Design Project Lead - Nico Tack

Nico Tack

Project Design Lead

Maarten Van Parijs

Project Engineer

ONTDEK MEER REALISATIES »

Kasteeldomein De Herten
Verlichtingssturing
Hotel Des Brasseurs
Verlichtingssturing Sturing - verwarming - koeling - ventilatie Flexibel toegangsbeheer Energiebeheer