Comfortabel en duurzaam op hotel? Het kan dankzij Qbus!

DE HAAN, BELGIË - 2023
VERLICHTINGSSTURING, HVAC, FLEXIBEL TOEGANGSBEHEER, ENERGIEBEHEER

Een comfortabel en duurzaam verblijf is wat een hotel aantrekkelijk maakt voor klanten. Des Brasseurs profileert zich voortaan als een klimaatneutraal hotel, wat hiervoor niet het geval was. De oude verwarming brandde permanent om zo een aangename temperatuur te kunnen behouden. Hierdoor kamptte Des Brasseurs met een hoog energieverbruik dat resulteerde in jaarlijkse, hoge kosten.

De automatisering met Qbus zorgt ervoor dat het hotel vanaf nu energiezuinig gaat verwarmen en koelen. Dankzij het installeren van nieuwe technieken: geothermische warmtepomp, zonnepanelen,… in combinatie met de automatisering van Qbus transformeerde Des Brasseurs in een CO2-neutraal hotel. “Een indrukwekkende transformatie”, concludeert Kris Vandekerckhove.

COMFORT VAN AUTOMATISERING

Enkele tijd terug plaatste Qbus een dergelijke installatie in de B&B van de eigenaar, waar ¾ van het energieverbruik werd geregeld. De keuze van automatisatiesysteem was dus snel gemaakt.

Qbus greep in bij Des Brasseurs door slimme sturing van het gehele verwarmingssysteem. Het doel? De warmtepomp zijn ideale rendement doen behalen dankzij ‘warmterecuperatie’. Warmterecuperatie zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk energie verloren gaat zodat het gebouw zo energiezuinig mogelijk kan koelen of verwarmen. In tegenstelling tot de vorige situatie wordt er enkel verwarmd wanneer het pand in gebruik is waardoor het energieverbruik beperkt blijft. “Een efficiënte en milieuvriendelijke klimaatregeling in het hele hotel”, besluit Kristof Debal van elektriciteitsonderneming Debal.

Qbus neemt niet enkel de regeling van de verwarming voor haar rekening, maar stuurt ook verlichting, ventilatie en toegangscontrole slim aan om het comfort, binnenklimaat en de veiligheid van zowel bezoekers als werknemers te waarborgen. Over een geslaagd project gesproken!

“Een efficiënte en milieuvriendelijke klimaatregeling in het hele hotel.”

- Kristof Debal

ONTDEK HET TEAM ACHTER DIT PROJECT

Design Project Lead - Nico Tack

Nico Tack

Project Design Lead

Maarten Van Parijs

Project Engineer

ONTDEK MEER REALISATIES >>

Kasteeldomein De Herten
Verlichtingssturing
Brandweerkazerne
Flexibel toegangsbeheer Verlichtingssturing QBUS service Energiebeheer