Brico

OOSTAKKER, BELGIE - 2023.
HVAC

Het is altijd fijn wanneer je een winkel bezoekt waar de temperatuur aangenaam is. Het is zelfs nog fijner als de winkel in kwestie daarvoor geen massa’s moet verbruiken of betalen. Dat laatste was helaas voor Brico wel het geval. Uit die vaststelling zochten ze naar een betaalbaar systeem dat hun winkel energie-efficiënt kon aansturen, wat hun uiteindelijk bij Qbus bracht.

De winkel verbruikte alvorens de Qbus-installatie te veel energie om een aangename temperatuur te houden. Elke Brico-winkel in België is technisch gezien anders opgebouwd qua HVAC waardoor 1 systeem vinden dat alles oplost voor elke specifieke situatie onmogelijk was. “Compatibel zijn en op maat blijven werken, dat is Qbus”, zegt Samuel Billens.

Slimme, eenvoudige HVAC

Met die mentaliteit werd voor elke winkel de gepaste oplossing gevonden met acceptabele kost. De geïntegreerde toepassingen zijn HVAC sturing van luchtgroepen met lucht behandeling voor winkel, airco’s voor de sociale ruimtes vanuit 1 centraal systeem.

Door de geautomatiseerde sturing van Qbus voorkomen we dat de buitenluchtgroep opwarmt en de binnenluchtgroepen in koeling gaan. Hierdoor kunnen we energetisch sturen en voorkomen dat er verwarmd en gekoeld wordt op hetzelfde moment, wat vroeger wel het geval was.

Met het Qbus systeem zijn we in staat om de temperatuur in de winkel aangenaam te houden zonder enorme energiekosten. Door de flexibiliteit van het systeem is de winkel niet volledig afgekoeld wanneer het personeel de winkel klaarmaakt voor opening. Ten slotte betekent een slimme sturing door 1 systeem dat er geen onnodige conflicten optreden tussen verschillende systemen.

“Compatibel zijn en op maat blijven werken, dat is Qbus."


- Samuel Billens

ONTDEK HET TEAM ACHTER DIT PROJECT

Commercial Project Lead - Samuel Billens

Samuel Billens

Commercial Project lead

Design Project Lead - Nico Tack

Nico Tack

Project Design Lead

Evolis - AVC Gemino
Verlichtingssturing Sturing - verwarming - koeling - ventilatie
Kantoorgebouw VBO
Flexibel toegangsbeheer QBUS service Sturing - verwarming - koeling - ventilatie Verlichtingssturing